Wednesday, April 8, 2009

Go-Blog 1st Anniversary

Today 08.04.09 (12 RabiulAkhir 1430H) - 1st Anniversary of this Blog, current total number of visitors > 26,000 with 412 posts. Its (internet) world ranking is 5.6 million (by google's ranking).
.
A year ago today, I joined others in the world of blogging. Blogging is about (sharing) ideas, story telling, (life) excitement --- with no addiction (hope so) and more importantly will not push me to be a go-blog person.
.
Apart from old kaki/family/cousins/friends/cikgu/sedara/associations/adik-kakak-abang/anak orang/rakan seperjuangan satu bidang/sahabat se-industri/officemates & x/alumni, this blog also received lots of new friends + loyal visitors (from different backgrounds/countries!). I appreciate much, thank you. Thank you very much.
.
Please do read all postings here (pilihlah kalau suka, kalau tak-just ignore. kalau menyampah/berkecil hati - please forgive me. kalau tak faham - just leave it there... tapi kalau boleh buat-buat faham pun cantik jugak..)
.
Air pasang mudik ke hulu
Elok memancing ikan haruan
Sudah lama tak bertemu
Kita blog untuk elak tidak keruan
.
Mencari rakan di di Pekan Rantau
Banyak sungguh pohon cermai
Walaupun tinggal jauh merantau
Bacalah blog beramai-ramai.

7 comments:

amy said...

Selamat memblog! Teruskan! Nak balas pantun tk berapa pandai.

n.i. said...

happy birthday / anniversary!

amerbourdon said...

gunung daik bercabang tiga..
sorong papan tarik papan..
sudah setahun blog anda..
happy besday diucapkan..

bole tahan tak pantun tuh??
huhu..

tajudin said...

amy, tq. pantun ni senang je. kalau pembayang - mulut kena menganga, maksud pun kena buat mulut kasi nganga...

tajudin said...

n.i., tq. kira sambut takde hadiah...ha ha ha

tajudin said...

amerbourdon, tahan dengo je lah pantun ni (kalau DBP tahu pantun ni, tak tau la depa komen apa...)

tq bro!

麻辣鴨血Maggie said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社