Thursday, April 30, 2009

test your IQ+EQ+SQ (sempena Cuti Hari Buruh)

(In conjunction with Labour Day (tomorrow) and long holidays/weekends, boleh lah beristirehat sambil cuba pikiorkan jawapan tekateki bawah ni...
Come on, you may have long holidays (...for your body) but not to your IQ...so give a try, salah pun tak pe...)


---soalan ujian IQ---
Tiga mayat yang dah tinggal rangka dan tengkorak ditemui di lereng Gunung Merapi, Indonesia. Semua pakar forensik satu dunia dah dipanggil untuk kenalpasti mayat ni bangsa apa/berasal dari mana. Amat malang, semua pakar forensik dunia tak dapat jawab, bahkan makin confused.
HANYA pakar forensik dari Malaysia yang jawab penuh yakin.
.
Pakar Malaysia jawab --->>> mayat ini adalah orang Arab (Saudi Arabia).

Semua pakar dunia terkejut.
Terus semua depa tanya pakar forensik Malaysia -- camana hang tau mayat ni orang Arab?


(OK OK korang tau tak camana pakar forensik kita tau mayat tu orang Arab?... sapa jawab tepat & tak meniru, boleh terima hadiah... OK cepat uji IQ+EQ+SQ anda...guna ruangan komen)

---
Tarikh tutup untuk jawap ialah pada Hari Isnin 4 May 09.
Selamat bercuti semua!!!!
---
(Update 4 May 09 11.15pm - ujian IQ+EQ+SQ ini akan terus dibuka bagi memberi peluang orang Malaysia menguji IQ...teruskannnn mencuba...)
(update 17 may 09 2.02pm - jawapan - di celah gigi berlubang kesemua mayat tu ada biji kurma...)

26 comments:

Anonymous said...

nk cuba; ado seroban di kepalo

Tirana said...

Pandai gak pakar dari Malaysia ye...hehehe... Jap..nak fikir jawapannya..

amerbourdon said...

ermm..ada tulis perkataan "arab" tapi dalam bahasa melayu..so orang arab sendiri tak leh baca hatta orang puteh pon..hhhhuuhuh..main belasah jer..hahah

amerbourdon said...

ermm..maybe ader banyak jam2 tangan kat sekliling diorang..coz kat ramai pak arab datang kat tempat kite nih jual2 jam..uhuhuhu..saje try..hahha

amerbourdon said...

ermm..maybe ader budak forensik malaysia nih berkawan dengan pak arab nih..so dier taw la diorang nih p gunung tuh bertiga..huhu

amerbourdon said...

or maybe isteri si forensik malaysia nih tadi coz dier ader cakap nak p gunung tuh..lagipon tak cakap kat mayat laki o pompuan..huhuhuh..so maybe dier kenal rangka bini dier..


ataupon..maybe si forensik malaysia tadi yang campak isteri dier kat gunung tuh..so..dier taw la tuh mayat orang arab..hahahha..

Anonymous said...

din, susah gak ujian IQ ni.

mungki ada gelang haji d rangka pergelangan tangan. boleh betul?

Mr.RHishaM said...

tulang idung dia tinggi kot

yensetapak said...

MAYAT BERTIGA TU BERGABUNG BUAT HURUF "A" HA HA HA.

tajudin said...

amerbourdon, cubaan maut 4 kali... tak pe, sorang boleh cuba teka sampai 40 kali.

cuba lagi. dasat mu punya try... habis masuk semua laki bini tok arab kah kah kah...

cuba lagi orait...

tajudin said...

Tirana, tak sia-sia kita ada pakar forensik kat Malaysia. Selesai jugak masalah nak tentu mayat orang...

So, jawapannya?

tajudin said...

anon 11.03pm, seroban pun dah reput... cuba lagi ok.

tajudin said...

anon 2.42pm, jawapan yang menarik. tapi rasanya orang Arab tak pakai gelang haji.

orang malaysia je pakai...cuba lagi ye...

tajudin said...

bro sham, tulang rawan ke?

orang german hidung lagi tinggi...try dua tiga kali lagi...

tajudin said...

yen, kenapa pakar malaysia tu tak kata A for AMERIKA ke, AFRIKA ke...?

cuba lagi jangan tak cuba...

the deint said...
This comment has been removed by the author.
the deint said...

walaweyhh ape jawapannyer nihh
em sebab kat rangaka uhh ade kain tulis made in arab hehe

xtaw xatw
nak jawapan plizzzz
pening mihh

tajudin said...

petttt. the deint,jawapan anda tidak betulllll...!!!

cuba lagi, wang besar wang besar...

amy said...

IQ dah letih dah nk fikir, bagilah jawapan

tajudin said...

amy, tu baru bagi 1 soalan, belum lagi post 1 jam punya soalan IQ...

cuba nooo...

the deint said...

ble nak bg jawapan nihhh?

tajudin said...

ayoyo cik deint, apa pasat manyak tara sabar, kasi satu lua minggu dulu la. kasi cuba ah

wang busat wang busat...

the deint said...

ala mne jawapan??
haha tnye lg haha
tp nak jawapan!!!!!!!!

best aa teka tekuk ni

tajudin said...

jawapannya akan di beri malam ni Insya-Allah sebelum jam 12 (kalau tak de aral)

tungguuuuu...!!!

amy said...

jawapannya kurma? menyesal tak cuba jawap

tajudin said...

amy, lain kali cuba je perah otak macam amerbourdon. cuba banyak kali pun tak rugi, asal cuba...