Sunday, April 12, 2009

...Kepala Tersangkut Di Lumut, Perak

Ni gambo lama. Siang tadi tercerita pasal Lumut, Perak maka teringat peristiwa sedih lagi ngeri, maka teringat gambo lama atas ni di Jeti Lumut (Lumut Jetty - Ferry Terminal) -- nak ke Pangkor wiki HERE, (lihat tengah-tengah adalah Jeti Lumut, di sebelah kanan boleh tengok Kuarters Kastam - dulu kami kerap ke sana tengok tempat lama, wife pernah duduk lama di sana, pak mertua dulu pegawai kastam di Lumut, la ni kuarters/pejabat kastam habis dah jadi hotel.....sebahagian dari Lumut Waterfronts..hu hu hu)
.
OK citer ngeri tu gini, Hanif nak tengok laut (ikan di bawah jeti) so dia bongkok masukkan kepala dia kan celah besi penghadang (celah besi di belakang Hanif --- gambo atas tu..)
Masuk boleh, nak keluar tak boleh! Tersangkut!
Semua orang kat jeti cuba tolong, tapi kepala Hanif tetap tak lepas. Orang ramai siap bagi mineral water kat Hanif dan cakap jangan panik! Orang Melayu, India & Cina yang nak ke Pangkor semua stop kejap. Simpati dan terkejut. Yang kita dah pikir nak panggil BOMBA je kasi potong besi tu...
.
Akhirnya, Hanif diselamatkan oleh mak sedaranya sendiri (adik saya), urut kepala tu perlahan-lahat dan tarik kepala/leher dia...Alhamdulillah...yang kelakar tu semua orang kat jeti tepuk tangan atas kejayaan Hanif keluarkan kepala dia dari celah besi tu...

2 comments:

the deint said...

hahahaha tragis nyer
pasni lau hanif g lumut lagi mst tergelak
memorable tu!!!

tajudin said...

gitu ler gamaknya...
kalau gi limut, memang itu cerita utamanya. kami musti ketawa nyer