Friday, September 26, 2008

Ramadhan (17) -- Majlis Berbuka/Khatam/Tarawih di SMS Muar

Malam tadi berlangsung Majlis Khatam Al-Quran & Majlis Berbuka+Sambutan Raya SMS Muar+PIBG+Alumni & Solat Tarawih di SMS Muar.


Majlis Khatam, Tazkirah, Solat dan Tarawih bersama semua pelajar di Surau SMS


Berbuka dengan kurma basah, dan beberapa jenis kuih yang memang sedap semuanya...

Aikkk jumpa orang Subang Jaya kat Muar... Dr. Nasir (Klinik Rosli - baju hijau) - orang kuat PIBG.
Norlela (spek/nak peksa SPM -- good luck!!) & rakan-rakan -- sudi membantu sediakan jamuan berbuka -- besaq pahala tau, timakasih.

Padanlah korang semua enjoy semacam je nak raya -- bebudak Form 4 rupernyer..


The deint of sang nyamuk -- angkat le tangan tinggi-tinggi!!!
Suasana di Dewan Makan. peh teringat satu acara yang tak dipertandingkan dalam Olimpik dan diharamkan di SUKMA --- acara baling tray & baling laukpauk dulu (masa blackout ha ha ha)....nasib le saper kena...
Presiden Alumni (Dr. Tolib - baju biru kanan sekali) di Hi-Table bersama barisan kepimpinan sekolah dan PIBG
Presiden Alumni (biru) dan bekas Presiden (now CEO Semesta Inc. Berhad - baju purple) beramah mesra.
Alumni berbual dengan guru-guru yang begitu berjasa mendidik kami semua.

Pelajar lelaki SMS
Kayuh bang kayuh...makan...!!!




Ni Asrama ni dulunya Asrama untuk lelaki sejati -- tapi nak buat camana, la ni pompuan dah ramai dari lelaki..dorm abang blok Budiman (la ni dah jadi blok Pujangga)

kereta raya...!!!
Seperti biasa, sebelum tinggalkan SMS Muar membelah keheningan malam, Alumni akan bersidang di 2 tempat ---- samada mee bandung xtra power di depan gate sekolah @ Murtabak Singapura (yang hidup wujud bersama SMS, jasa mereka melindungi budak-budak fly, sangatlah dihargai). Rasa murtabaknya pun masih tak lari beb...

8 comments:

OOD said...

bestnya
rindunya

selamat hari raya, tuan! Salam utk anak (plural) dan isteri (singular).

kalbi said...

Salam,

Dewan makan cantik gitu, dah duk pakai kerusi, tak de bangku panjang cam dulu lagi. Macam jamuan raya lah pulak. BTW Dr. Nasir tu my uncle.. perkembangan SMS selalunya dia yg inform...kira oklah tu kan.

Nak ucap Selamat Berhari Raya. Maafkan salah silap jika ada. Jemputlah ke rumah. Sedihkan Ramadhan nak habis..next year tah temu lagi tah kan idak.

merang said...

Raya gathering nanti tk yah panggil mawi, cukup ada ramlah ram je..meriah dah tu..amacam?

tajudin said...

maya, salam diterima, roger. &%$#*^ rindu?

kalbi, lupa nak habaq kat Dr. Nasir, nak minta idea ni nak buat majlis berkhatan (bukan berkhatam) cuti sekolah nanti la.. jemput dia masuk blog ni k...jgn sedih, selalu doa moga panjang umur.

merang,itu terpulang kepada President, dia tak mau panggil saper-saper pun ok. yang penting kita kena support jenguk datang meriahkan majlis/program.

the deint said...

lorh....dtg rupenyer!
deint dok blkg la.....
x nampak pape.....
tapi mlm tu enjoy + semangat nak balik.
plus lagi,hari last buka kat samura..

tajudin said...

the deint, dah aral tak de, so muka ni memang ada lah dengan geng2 alumni.

Anonymous said...

anuar sabaruddin (spm 1987)
Ya Allah, suasana dewan makan, tetiba aku rasa nostalgia plak...
Tempat melindung budak2 fly..restoran murtabak singapore..sigh....kenangan...kenangan..

tajudin said...

nak kena suruh nash nyanyi lagu kenangan demi kenangan la pulok...

25 ni jom pi sana ada raya gathering..