Thursday, September 25, 2008

Tengkiu Tengkiu & Kad Raya & Duit Raya

(sahabat-teman-rakan-bloggers-pelawat)
.


ahhhh almost forgot to blog on this. Kad raya (and e-card) pun dah mulai datang, yo lah, raya pun bukan jauh lagi, patut le ngantor kad raya kan.. kepada yang dah hantor (dan kepada yang tengah nak hantor) timakasih ler banyak-banyak ye, ingat juga hang pa semua kat kawan ni…tq tq tq so much..appreciate much..
.


.
Eden raso la, tak dapek la eden nak balas kad raya tuan/puan. Eden guna teknologi je, bacalah blog ni… ini lah eden, eden memang ingat semua sedara/sahabat/rakan/bos besaq/bos kecik eden tapi kira ok lah guna teknologi, the most important thing is that -- i remember u and u remember me, kira still jugak ingat...kan?
.

Sebenaqnya, antara kad raya yang paling awal masuk ke peti surat rumah kawan ni (kira pengirim tetap kad raya setiap tahun) ialah kad raya dari Cik Puan Z Blonde dan Cik Puan Z Zidane (not their real names, changed for security reason ha ha ha -- glamer skit -- jangan marah ..).....cepatnya depa punya kad tiba, kira-kiranya macam, den tak sompek nak nak niat puasa, kad raya pun tiba… (cepat tak?) timakasih kat cik puan cik puan!!! baik korang semua ...hantar lagi ye tahun depan..Yang suruh collect e-card pun ada juga, tq jugak le..nanti ada masa den poie kolek...
.
yang ngantor email e-card pun canggih-canggih, yang paling canggih yang guna middlespokeswoman (wow...!!) siap upah singer/actor untuk ucapkan selamat Hari Raya kat kawan ... tq tq..(berapo juta la mu bagi upah ye...)
.
BTW, the first raya card that reached us this year was specially for Hanif --- it was from Menara Optomotery. Tq Kak Nor/Boss Zawawi...suka beno si Hanif.. actually, raya card is more meaningful as compared to sms, mms, email and e-card. last week, we went to MPH Subang Parade (bookstore) -- pehhh -- ada kad raya as big as your table -- siap ada lagu raya lagi...!!!

---
---
oleh sebab den tak dapek nak balas kad rayo, den ingat nak bagi duit rayo je la...terimalah duit rayo ikhlas dari den untuk semua.


Den pun dapek duit ni dari hadiah orang. So sempena bulan Ramadhan ni elok juga den hadiah-hadiahkan kat kawan-kawan den kat atas tu & juga kepada semua sahabat bloggers yang sulur/bawa geng jenguk sini..(duit raya cum upah)

...qulim....maya....owin....deint....khalidz....ujie....aaapit....duniatiger...budakkampung...MD..ron...

...ashraflatif...sasha....ween...tzywen...adamenza..harizamry...n.i...uncle...taniternak...mie..maelnaga...

...whitenaval...

.

dan semua lah..(termasuk yang masuk blog direct & semua individu yang rajin mai jenguk sini...albeeb & frens, wr & co, yen, amy, geng johor, geng bangi, geng penang, geng USA, geng Austalia, geng Europe, geng Jepun (semua-semua la ye...) meh ambik duit ni, jangan malu..buat le benda yang berpekdah)

(ada saper-saper tak dapat ke?)......cukup ke idak duit raya sorang 50juta tu, kalau tak cukup, habaq la...

SELAMAT HARI RAYA & MAAF ZAHIR BATIN (dengan ucapang -- semoga semua bahagia dan ceria di Aidilfitri)

7 comments:

aaapit said...

Salam Lebaran,10 jari disusun..ampun dan maaf dipohon jika ada terkasar bahasa..terlajak kata..

yensetapak said...

salam TJ, thanks for 50 juta tu. selamat hari raya. balik mana? hati-hati ketika memandu.

tajudin said...

aaapit, terkasar bahasa, licinkan....kalau terlajak kata, undurkan..

yen, gunakanlah baik-baik duit tu....balik muo. memandu balik di raya pertama

Anonymous said...

Din,

Cik Puan dua orang tu sobab eh antar copek, .... macam biasa .... macam dulu-dulu ....

Slamat Hari Lebaran again and may Allah bless you and your beloved family with good health. Aminn...

cheers,
zry

tajudin said...

zry, mu rasa-rasa mu kenal ke dua-dua cik puan Z tu? (bagus-bagus, suka ada kawan macam tu...)

RHisham said...

aku nak repot bank negara. cubaan memalsukan RM. tau pon cuak. gua gurau jerk

tajudin said...

bro rhisham, 50 juta tu tak seberapa dibandingkan dengan i billion... salam aidilfitri, rajin-rajin mai sini.

ada cerita baik kasi email.