Tuesday, December 16, 2008

...how malaysian are you?

i post 4 pics, nak test tengok saper boleh teka lokasi/bangunan paling tepat di mana?
(semua gambar adalah di Malaysia)
(pic #1) Mercu tanda di Selatan Tanah Air

(pic #2) "Stonehenge" ni kat mana?

(pic #3) satu tempat di Pantai Timur

(pic #4) dalam sebuah Universiti.
(pic #5) marina? yatch? with ample wet berths -- & so quiet!
.

.
>>> TJ, kalau betul semua, hadiahnya apa?
__
UPDATE 17/12/08 3.49pm:
Aisey, let me cancel pic no. 1, baru nak scoop -- dah keluaq paper...(baru blog semalam, hari ni masuk paper youuu...)
click here the star
& here utusan


& two pics from NST & BH - the new Sultan Iskandar Customs, Immigration and Quarantine (CIQ) complex, Johor Bahru

19 comments:

RHisham said...

1-STADIUM LARKIN
2-NO IDEA
3-JETI MARANG
4-UUM???
5-PONTIAN

correct?

amy said...

rasanya 1. wilayah iskandar 2. (tak tau) tak sangka pula ada stonehenge kat malaysia.. 3. tempat ikan bakar tp tk tau kat mana 4. ukm ke? 5. langkawi

tajudin said...

sham.
jawapan-jawapan anda untuk no 1 tidak tepat (nyaris-nyaris). 2 kantoi. 3 (pun nyaris-nyaris) 4. tersasar jauh. 5. (juga nyaris-nyaris)

tajudin said...

amy.
1. nyaris-nyaris 2. kantoi juga (ye saya pun tak sangka ada stonehenge kat malaysia)
3. cuba lagi... 4. nyaris-nyaris 5. tersasar...

amy said...

so ni nk tau jwpan, bila? bila tarikh tutup

amy said...

org paper baca blog ni agaknya, tu yg betul jadi scoop.

betul2 nk tau stonehenge malaysia tu kat mana???

anis idayu said...

lelain xtaw.

tp no 5. tanjung, muar!

hehe.
lame dah bace,tp arini baru nk komen la abg udin..;)

tajudin said...

amy,

tarikh tutupnya bila semua jawapan telah dijawab.

orang newspaper mana baca blog ni.

lokasi stonehenge tu, kasi cuba lah teka...

tajudin said...

ayu,

jawapan #5 yang sangat tepat. dah buat juta-juta hinggit, tak de pulak kapal layar datang...mana lah pi kapal layar ni tak mau singgah...

rajin-rajin mai blog ni...

RHisham said...

yg tu kat tanjung??? kagum sangat lah aku nih. biler siap tu?kat tanjung lah tepat aku gi biler fly dr sekolah.

tajudin said...

mu ingat tanjung muo tak maju macam langkawi ke? tanjung dah dasat bro...

kalau mu pi tanjung la ni, mu boleh sesat wooo...

aaapit said...

no3 mcm penah smpai..tp tksure..no4 insyaallah btui..UNITEN bangi..tepi tu restoren seafood tu...blakang mesjid tu residence hotel.

tanjung muar..suka p situ..cuci mata..hehehe

tajudin said...

orait -- no#4 UNITEN. now tengah tinggal no#2 & no#3.

saper nak cuba nasib...

RHisham said...

NO3 = TASIK KENYIR

tajudin said...

sham, teruskan meneka, jangan kasi putus mu punya asa... ha ha ha

masih nyaris-nyaris. walaupun pantai timur tu dari KT (kota tinggi) ke KB, mu dah teka hampir tepat...

RHisham said...

pantai timur (KT ke KB)??? biau betui Bro??? Ponin den.

tajudin said...

mu jawab dekat kenyir/marang tu dah dekat la, cuba sikit je lagi...

RHisham said...

asa dah hampir - hampir putus dah.

takkan ler tempat tu Jeti kat Mersing. Pantai Timur ni Kelantan, Trengganu N Pahang.

Bagi lah jawapan dia Cikudin. Tak pun kecikkan sikit skop. tambah hint ker.

tajudin said...

gambar no#3 tu ialah gambar restoran seafood tepi pantai diambil dari pasar payang kuala terengganu.

ok, now jawab yang no#2 tu...