Thursday, May 15, 2008

thank you my friends!

brunch with friends this morning. dapat hadiah Bika Ambon Zulaikha (panas panas baru turun kapal..) yes, bika pandan tastes great, plus black coffee for hi-tea, pehhhh, minum pulak kat tepi bendang sambil dengar lagu Alleycats (mana kau nak cari bendang Din...) memang betul2 kaw.. saya pun tak tau macam mana dia tahu saya suka makan bika pandan ni... thanks!

btw, dear visitors, if you want to buy 1 or 2 tons of Bika Ambon Zulaikha, pls let me know, will direct you to them...



thank you, sapa yang bagi buah ni, tiba2 dah ada kat atas meja depan rumah...

(tak sia-sia letak meja depan rumah he he.....depa ni tau2 je kawan suka makan mangga muda...cecah pulak kuah rojak kedah, makan pulak kat tepi bendang atau tepi pantai..)
thank you, bro, kerana bagi kopi ni...firsttime aku minum kopi radix ni, selalunya aku minum kopi muar 434 atau kopi wan mahmud atau kopi kapal api (ha ha ha teringat kapal api punya iklan, boleh jumpa Dr. Sheikh Muszaphar kat bulan...) and thank you, saya akan cuba baca buku ni sampai khatam I'tiqad Ahlussunnah Wal-jama'ah. bagus buku ni. kalau tak boleh habis bulan ni, mungkin tahun ni, Insya-Allah.



6 comments:

kalbi said...

sedapnyeeee..Bika Ambon Zulaikha tu. Jauhnyer nak dapat...kena naik belon gi Medan gitu...

tajudin said...

ha ha, mai le rumah..

mula2 i ingat Bika Ambon tu dari Ambon, rupanya dr Medan je... kalau teringin sangat, boleh berenang Selat Melaka..

One and Only One said...

Assalamualaikum wbt Taj & Lin,

Lama tak jumpa ek...Bika Ambon tu mnatang apa? Bunyi nama macam buah tapi dlm kotak pulak, baru first time dengaq nih.....

tajudin said...

alahai, sori ye kawan2 & pelawat.

tak cerita la pulak kita Bika tu apa... asyik nak melantak sorang2 je...

bukan you je tanya one and only one, i also got emails from others asking what is Bika?

Bika ni macam (macam je) kuih gula hangus. Rasnya manis-manis buah, kenyal2, rasa berlemak, mungkin mempunyai galian/mineral/serat yang tinggi, mungkin baik untuk kesihatan (mungkin je). kat atas tu, ditabur (macam buah pala kering) so rangup la.

kalau tengah makan, kira-kiranya, kalau mak mentua lalu, pun macam tak berapa perasan la...

butterfly said...

Bika ambon ni memang sedap sangat. Tapi saya tak tahu nak beli macam mana selain daripada pegi medan sendiri. kempunan dah ni... :D

tajudin said...

butterfly

jangn le kempunan. kawan saya ada bawa masuk. tak tau lah bulan puasa ni dia bawak masuk ke tidak