Wednesday, January 28, 2009

...best ke naik kereta POLIS?

isteri saya bersama Hanis hantar kawan dia balik ke rumah. on the way back, tiba-tiba kereta kong. kereta mati tengah-tengah jalan. kelam kabut depa sat. tak lama lepas tu, kereta peronda polis tiba -- tanya -- apa hal etc etc. akhirnya tuan-tuan polis dalam kereta tu keluaq tolong tolak kereta isteri saya ke tepi. lepas tu depa pelawa hantar isteri/anak saya terus ke rumah sambil mengingatkan jangan tinggalkan kereta tu lama-lama kat tepi jalan, takut kena pecah...
.
terimakasih banyak-banyak tuan.
.
yang kelakar tu, Hanif siap tanya -- best ke naik kereta POLIS?

8 comments:

FADZLAN RIZAN JOHANI said...

syukurlah ada polis...mana pi org ramai? takda sapa tolong?

terima kasih berkunjung ke blog kami..

popular gak anak tuan..hehe byk masuk magazine kat bawah tu..

salam
FADZ+AZHAN+NINE
http://papan9.blogspot.com/

amy said...

ini kalau report kat KPN ni, mau abang-abang polis tu naik pangkat.

Anonymous said...

kelakar pulak baca tajuk post ni. kelakar la hanif tu.......

kak ram

tajudin said...

FRJ, polis yang pertama tiba, kebetulan lalu kat situ.

popular? ha ha ha sendiri bikin boleh la...

tajudin said...

amy, takkan mudah sangat naik pangkat.

tajudin said...

kak ram, macam tu la lebih kurang.

Anonymous said...

..hmm,ok gak ye naik keta polis.
tapi i dah merasa naik trak polis.masa memula naik,suma kami comel2 belaka,macam pompuan joget...tapi,mak aii,abg2 polis ni bawak laju semacam je,so,bila sampai kat lapang sasar menembak,rupa kami dah jadik macam pompuan indon pendatang..

tajudin said...

aikk, tuan/puan anon, awatnya jadi lagu tu?