Saturday, January 17, 2009

--- i've yet to OWN facebook --- (public announcement)

(Friends / blog readers --- to whom it may concerns)
.
I don't have Facebook & never register. But lately i did receive email notifications saying that my name/profile is added to his/her/their group. Some friends also sms/emailed --- "wahhh, now you have FACEBOOK ah" but in actual fact i don't "own" that Facebook. I even asked them -- what do you see in my facebook?
.
...may be some friends are kind enough to assist (force) me to register/join Facebook. So, if that the case, please kindly email me the login username & password for "my facebook". But, should you really wish to help administer my facebook, perhaps what you should do is to email and identify yourself -- with pleasure i acknowledge your kind efforts/contribution.
.
(Afraid of mistaken identity, see what happened in the past few weeks...pity the girl...).
.
As for now, I think this blog (i am me - walk this way) is good enough for me to share/express knowledge-views-ideas-thoughts etc.

---
(Malay translation)
assalamualaikum (jawab salae wojik). ambo nok maroh ni. ambo lo ni meme tok dae fisbuk. kawe ambo hok kawe dok tau register kawe masuk ke kawe fisbuk. jangae wak lagu tu. so pehae-pehae dok gapo. gege abih adik kakok masuk fisbuk kawe weh!!! mu royak kawe hok register ok, email ke kawe. timakasih, sapa bilo-bilo ambo akae ingak kek dio.
.
Writing blog ni boleh buat saya senyum masa tulis, kongsi sedikit cerita/ilmu yang ada/dapat, perasaan/pandangan, rekod perangai/perkembangan anak-anak/family, keadaan ekonomi/politik/dunia semasa...so kalau ada yang baik, gunakan/amalkan/ambik la ye. Yang tak baik @ tak de pekdah tu... buat baca sepintas lalu, cukup la...

12 comments:

the deint said...

yup betol blog ni good place for sharing.especially your blog la..
sharing is caring en.
pergh,dia pnye warning siap ada translate malay lagi.takut org x faham ye?
lepas ni ada la org tlg buatkan myspace friendster suma.hahaha..
sabar jek la ye!

tajudin said...

the deint. tq tq very much.

translate pasai takut ada yang dok pahe, kalau tak faham jufak yang dah translate tu, kena guna bahasa lain la gamaknya...

tajudin said...

the deint. tq tq very much.

translate pasai takut ada yang dok pahe, kalau tak faham jugak yang dah translate tu, kena lah eden guna bahasa lain la gamaknya...

AFRAR YUNUS said...

salam sdra,
syukran kerana melawat ke tempat saya.
2.syukur kpd allah swt sekali lagi kr pengundi yg mampu dan berjaya melakukan perubahan di kt.
3.menarik blog sdra. teruskan khidmat sdra. insyaallah saya akn singgah lagi.

tajudin said...

waalaikummussalam AY,
timakasih.
2. Alhamdulillah.
3. terimakasih. jenguk mana yang patut.

amy said...

TJ, ganas betul malay translation tu..........

to me, blog ni sangat bagus!

tajudin said...

amy,
mu faham ke? mana ada ganas...

terimakasih.

amy said...

faham, bkn susah nk paham pun, kena juga belaja loghat ni

mardhiah said...

Ko jangan terikut-ikut sangat dengan facebook-facebook ni. Silap hari bulan boleh jadi kes Piere Andre dan Maya Darina.

Kalau lepas ni ko dapat emel, msg pelik-pelik ajak ko mencerah otak ka, mencerah hapa ke hapa tah, ko buek pokak yoh.

tajudin said...

mardhee, tq for d advice.

ko pun selalu main facebook ke?

mardhee said...

Facebook no hal, bebudak kita belaka. Aku ter"kena" masa dalam group Shelferi. That is when I put up sort of macam cry for helping hand di SAMURA, for moral support aje. Bukan nak tubuh bala-tentera ex-sms pun.

Ko bebaik. Sentet internet ala-ala Maya Darina boleh bikin hidup ko porak-peranda tau. That's wat had happend to me. Almost gila. But thanks to you all semua dan kengkawan di Facebook.

Hari ini aku last kerja dan mula cuti belajar. Ambil diploma, insyallah kalau result cemerlang aku ambil degree dan seterusnya bikin ACCA ka, CIMA ka, MACPA ka.

tajudin said...

thanks for d advice.

aku doakan ko berjaya dalam pengajian ko, buat lah sungguh-sungguh, jangan main-main lagi. kekalkan nama baik keluarga (pehh, nasihat macam bagus je...)

buat yang terbaik, kalau dah berjaya boleh buat kenduri ka, open table ka...