Monday, January 19, 2009

May Allah Bless Mujahiddin. And, KTM too

Went to Taipan USJ during lunch-hour. Together with a friend, we performed today's Zohor at Masjid Al-Falah USJ9 (my last visit was sometime in 2004/05).

Masuk masuk je Masjid Al-Falah, kawan tu firsttime mai, terus habaq -- cantiknya masjid ni...! (memang cantik Masjid Al Falah macam Masjid Nabawi (macam je...)). Sempat jumpa kawan lama -- Brader Tom (hang belum nak kawin???) & Bro Hamdan (orang kuat Kayu Nasi Kandar). Sempat juga jumpa Ustaz Rahim - dulu Bilal Masjid SS19, la ni dah join Al-Falah (...tak pasti Ustaz Rahim jadi Bilal @ Imam di situ). Ustaz Rahim pandai Bahasa Arab dan dulu Ustaz adakan kuliah/kelas Bahasa Arab/Quran di Masjid ss19. Masjid Al-Falah ramai sungguh jamaah Zohornya, saya jangka dalam 250-300 orang (3 saf). Meriah.

Imam mengetuai pembacaan Qunut Nazilah pada Rakaat ke-4 Solat Zohor itu, semoga Allah s.w.t memelihara Palestin dan memberi kemenangan kepada para Mujahiddin.
---

KTMB aims for RM1 profit

KERETAPI Tanah Melayu Bhd (KTMB) has rolled out an ambitious plan to return to profitability this year. Reflecting the rarity of national rail companies making a profit anywhere in the world, the loss-making KTMB is aiming for just a symbolic RM1 net profit for the year ending December 31, which is the first of its three-phase turnaround plan. Figures for last year were unavailable, but KTMB posted a RM116.1 million net loss on a revenue of RM349.2 million in 2007. The architect of this plan is KTMB's new managing director, Abd Radzak Abd Malek.
Phase two, to run from 2010 to 2011, will be to re-brand KTMB, while the third phase will start in 2012 and focus on capacity-building and human capital development.

Click subject for details

he he he I've a longtime friend @ KTM who follows this blog -- just got promoted heh? dear friend, some KTM stations are really underutilised. from stesen kayu now changed to stesen batu along the track but still underutilised bro. (how much KTM spent?)

tak pe la.. pelan pelan, jual kayu alas track yang lama tu pun boleh cover profit juga. berapa harga sebatang kayu tu, ramai gak orang beli buat landscape...

i pray for my dear friend and pray for KTM too. (kalu itu profit sudah mari, itu kawan jangan lari, kita kasi angkat satu table kedai malbari...)

4 comments:

amy said...

harapnya bolehlah KTM catat untung RM1.00 tahun ini

tajudin said...

bagus bagus

Ujie said...

a'ah..lawa masjid ni..pernah smyg kat sini pas jumpe client..rasa cam nak kawen kat masjid ni..tetibe...haha

tajudin said...

lepas buat majlis kawin dalam masjid, kasi tolong vakum OK, tak pun upah sikit kat tok siak kasi sapu/vakum daun pandan kadang-kadang ada klip/bunga tercicir ha ha ha