Sunday, January 18, 2009

HANIF's birthday

Hanif turns 11 today. He is not at home. No celebration no birthday bash. He is celebrating his 11th birthday with his friends/teachers. Dia ikut pi Program Kepimpinan SIMDE 2009 untuk semua pengawas/ketua darjah/penolong SIMDE di Kem Bina Taqwa, Kg Baiduri, Banting Selangor, selama 3 hari 2 malam (since Friday). Kira nak jadi pemimpin la tu...
.
Happy Birthday!!! Dari Abah, Mama, Kakak & Hanaa. So gambar-gambar ni semua hadiah dari Mama & Abah...(pilih la nak jadi yang mana satu...)
.
Kalaulah Hanif jadi pemimpin ternama satu hari nanti...

Gambar HANIF -- pemimpin negara -- terpampang di semua pejabat kerajaan/swasta, universiti, sekolah, parlimen serta semua galeri gambar.

Gambar HANIF pemimpin negara terulung di duit syiling 1 sen, 5 sen, 10 sen, 20 sen & 50 sen...Hanif -- seorang pemimpin yang berjiwa rakyat -- gambar-gambar billboardnya sentiasa menjadi tumpuan ramai...
Tapi ingat ye, Hanif -- kalau rakyat dah tak suka -- cepat-cepat resign OK...
---
HANIF jadi tokey busat punya...

Hanif -- Chairman cum Managing Director cum CEO "AirWorld" (even your maid can fly now) -- syarikat penerbangan terulung dunia yang menjadikan KLIA & Batu Berendam Airport (dekat sikit dengan Muar) sebagai HUB-HUB utamanya
Orang yang terbang dengan AirWorld dapat CD souvenir...! (gambar atas masa majlis pelancarannya)Hanif -- ingat ye, kalau dah kaya jangan aksyen, jangan sombong -- kekalkan pakai t-shirt oren tu, keep simple...Uncle Dzul mesti suka punya. EON Bank pun suka, BHP pun, Felda pun suka... (ehmm la ni semua orang re-brand guna warna OREN...Hanif nampak hensemmmm pakai baju warna oren he he he)

---
Kalau Hanif jadi Astronout - Angkasawan Malaysia pertama jejak kaki ke bulan...the first Malaysian Astronout to land on the Moon!!!
OK senyummmmm nak ambik gambar ni --- ingat kalau buat ceramah jangan cas lebih-lebih sangat - cukup dengan RM5,000 sejam.
.
Hanif ada keluarga bahagia - Hanif bersama adik dan kakak dalam interview bersama MYBABY

Hanif ada keluarga lagi besar yang bahagia -- ingat kalau dah berjaya nanti kena tau sapa yang sentiasa berada di belakang kita...ramai yang selalu doakan kita -- ibu bapa adik kakak abang, atuk, atuksedara, pak sedara, mak sedara, kawan-kawan.

OOOO ye...

HANIF (in blue t-shirt & spec) together with his ADC (chief security officer) & bodyguards... sedang bersiar-siar di taman rekreasi (ha ha ha Tuan & Kapten, jangan marah...)
.
Ni la yang Hanif suka sebenarnya, kereta kereta kereta...hotwheels

OK...HAPPY BIRTHDAY. JADI ANAK YANG BAIK OK! WE LOVE YOU VERY MUCH!

(note: on "tips how to" -- Hanif-the-birthday-boy shall extend special thanks to auntie-auntie n.i. & ujie - blogroll. Thank you!!!)

22 comments:

Mr.RHishaM said...

hebat betul super impose ni.
how to do this?

Anonymous said...

CANGGIH KERJA-KERJA NI...LAMA KE NAK BUAT?

tajudin said...

sham ha ha ha, OK tak?

hang betul-betul nak tau ke atau saja-saja je tanya? macam tak sungguh-sungguh je tanya...

tajudin said...

timakasih. buat ni tak lama pun, cuma perlu pejam celik je. dah siap.

Anonymous said...

woooow!!..... all the impose are cute....great planning,
Happy Birthday to adek Hanif...

Anonymous said...

dalam byk2 gambar ada juga gambar anak yg terselit. tq. sure ikmal gumbira kalau tgk gambar dia dgn geng2 dia.

amy said...

TTTTTTJJJJJJJJJ macaaaammmmmana naakkkkkk buaaattttttt niiiiiiiii, reaaaal punyaaa artwork!!!!! tolonggggg................

amy said...

TJ, ni masih tengah senyum sengih ni. Gmbar no.1 tu memang giler punya cemerlang.......tolong ajar cara nak buat ok. pls

yippi birthday to Hanif. jd pemimpin Malaysia cukup dah, tk payah jd pemimpin Rusia :)

Mr.RHishaM said...

aku tanya betul betul la....
camane nak wat super impose yg truly hebat camni.

SHARE??? can la

tajudin said...

anon 12.28 & anon 8.14,

thank you.

kalau ikmal nak lagi banyak pun boleh. mudah je untuk buat sendiri.

tajudin said...

amy & sham, jangan jerit-jerit. jangan mengamuk.

kawan pun belajo dengan orang jugak...

untuk nak buat, pi visit 2 tempat ni
http://www.magmypic.com/
http://photofunia.com/

pilih la, macam macam ada

pengerasnya kasi masuk tabung masjid ok?

aaapit said...

hepi besday tu hanif..semoga jadik apa yg mak ayah nak hanif jadik..

Anonymous said...

selamat hari ulangtahun ke 11 Hanif, ikut nasihat ayah tu, jadi anak yg baik & berguna

Kak Ram

tajudin said...

aaapit & Kak Ram, AMIN. tq.

amy said...

tq tq tq. dah dapat link nk buat terus ni. kira mcm nk masuk majalah ni

ann said...

Belated wish..Happy Birthday to adek Hanif.... TJ..bacalah MIDI 15hb Jan.. ada my story ..sikit sikit laa......pengenalan diri..

tajudin said...

amy, ok. puas hati la tu ye...

ann, OK i will check kat bookstore. tq.

Abdul Rahim Zakaria said...

respek! respek! hang buat lagu mana pesen superimpose ni? tera betol hang...ajaq la aku sama. Aku nampak geng Anizam, Tuan..ape tah, lupa, Pak Ard dgn Razman budak slow tu,...kat mana tu. Hampa ni hampeh betul..kalau nak reunion pun ajak la aku sama...teringat kisah lama...shok jugak he he he

Abdul Rahim Zakaria said...

lupa lak nak tanya...Anizam, Pak Ard, Tuan dan Razman tu masing2 kerja apa ha? kat organisasi mana ha?
hang tau dak?

tajudin said...

Tuan Rahim, aku dah link how to do tu, pi visit.

Depa semua la ni kerja, ada yang makan gaji ada yang makan sendiri. Mu nak jual gapo?

oney_chan9 said...

Salam En. TJ.terima kasih kerana sudi share link utk buat foto2 mcm anak en TJ.so superb!

tajudin said...

oney_chan9. sama-sama. orang lain ajor kat kita, kita ngajor kat orang lain pulak... tak gitu?