Sunday, June 29, 2008

Karnival @ SIMDE - Saturday 28 June 2008

hari yang menggembirakan, menyeronokkan, menghiburkan, menyerlahkan kerjasama & sokongan, (memenatkan pun iyea jugak...sekali sekala) bagi semua warga SIMDE dan penduduk sekitarnya .. ! lihat gambar-gambar sepanjang (sebahagian sahaja..) acara Karnival berlangsung.




pertunjukkan khas persatuan-persatuan beruniform SIMDE @ dataran simde. (lihat juga penaja-penaja - petronas gas & little trees - parents SIMDE). latar belakang ialah menara/kubah masjid darul ehsan) - (pls click on little trees for details @ visit blog link on friends/web)
perasmian pembukaan majlis oleh orang besar daerah petaling - Ybhg. Dato' Haji Abu Bakar (baju batik). kiri sekali ialah pengurus besar - ana muslim - Tuan Haji Anuwar Ismail. (pls click on ana muslim for details)
produk SIMDE - pelajar yang hafal al-Quran. di kiri ialah imam II masjid darul ehsan.


salah satu gerai ibubapa (dari HS Nada) - kambing golek & segala jenis produk lembu. layari http://www.hsnada.com.my/ @ link di kiri blog ini.

Nazri - ex-Raihan - membuka gelanggang hiburan - selepas perasmian



gerai utama PIBG. sumbangan/produk keluaran syarikat ibubapa - kerjasama erat ibubapa SIMDE - (saya baru perasan yang ini >>> lihat kiri >>> "talam tokyo")
di padang - sukan bola baling antara sekolah jemputan di padang futsal - pertandingan antara sekolah jemputan - gambar di atas ialah ketika warming-up session.
jamuan selepas perasmian - bersama orang besar daerah petaling. kanan sekali ialah pengarah urusan - cipta edar DHO sdn bhd - En. Zaimy Darus (penaja) - sila lawat web http://www.rehaldho.com/



anak-anak (murid darjah 6 - lupa sat UPSR & PSRA ye..) yang seronok membantu ibubapa berniaga di karnival - menjual air minuman.
ha ha ha anak saper ni ye - depa tanya - uncle, boleh ambik gambar kami tak? - bergambar bersama produk zikky muslim swimwear - penyumbang di gerai PIBG - lihat web http://www.zikky.biz/
murid-murid SIMDE - jual mee - beli mee dapat air... kira strategi yang baik tu
pelajar SIMDE Menengah - bersama cikgu kesayangan mereka (yang tengah tu..)
en. kamal - Ketua Biro Sukan PIBG merangkap Coach pasukan bola baling SIMDE (yang membawa SIMDE tempat ke-3 Daerah, tahun ini) - turut terlibat langsung dalam penganjuran acara karnival di padang -- sedang bersama pelajar SIMDE yang seronok membantu membersihkan padang selepas acara selesai. (lihat belakang adalah padang futsal)


jamuan selepas forum perdana - YB Dato' Dr. Hassan Ali, Exco Kerajaan Negeri Selangor, Ybhg. Datuk Hj. Md. Hashim Hj. Yahaya (mantan Mufti WP - tengah/duduk) & Ustaz Zamri Zainal Abidin (IKIM - baju hijau pucuk pisang).
.
Berdiri di belakang Datuk Hashim ialah Pengurus Besar Hotel Singgahsana PJ - Tuan Haji Rohizan - (penaja program & juga parent SIMDE yang sangat aktif bersama PIBG) - lihat web http://www.hspj.com.my/ & CEO Yayasan SAMDE, En Othman (jubah putih)

di sebelah kiri YB Dato' ialah Pengerusi Yayasan SAMDE - Dr. Tengku Shahrom Tengku Shahdan, Imam Masjid Darul Ehsan & Ketua Pengarah Bahagian Pendidikan JAIS (berbaju batik)
jamuan makan malam meraikan anak-anak yatim.

ada beberapa bloggers dalam gambar ini.....! (cuba teka...yang mana satu)


Forum Perdana "Pembangunan Modal Insan Rabbani" di Dataran SIMDE - panel - YB Dato Hassan & Ybhg Datin Hjh. Aminah Zakaria. Moderator - Ustaz Zamri (IKIM) - lihat web IKIM http://www.ikim.gov.my/ikim.fm/ @ di link blog ini di sebelah kiri.



jamuan bersama YB Dr. Hjh Halimah Ali, Exco Pendidikan Negeri Selangor, sebelum majlis perlancaran Jejak Ilmuan Negeri Selangor di Dataran SIMDE. layari http://www.jejakilmuan.org/


YB. Dr. Halimah (kanan sekali) turut bersama mendengar Forum Perdana bersama warga SIMDE @ Dataran SIMDE selepas beliau merasmikan Jejak Ilmuan.
.

(nota: saya tidak berkesempatan mengambil gambar-gambar konsert nasyid Far East yang diadakan selepas Forum Perdana. juga tak sempat (lupa) ambil gambar Futsal-in-action kerana terlibat sama bermain futsal bagi pihak kaum bapa - habis acara (acaranya belum habis, tapi dah kalah - nak wat camana), depa habaq - buatlah satu kejohanan untuk kaum bapa main futsal --- kaki dah gatal la tu...)


.
.

3 comments:

Nadia Jaidi said...

ehh hye :)
u're from SIMDE ?
I'm from SKSB . skolah jemputan mse korang ade karnival tuhh . lwn b.bling .
my , my ,, korangg passing laju .
btw , congratss:))

Team Cà Rốt said...

Thank you! I have to thank you for the efforts you’ve put in penning this site.I really hope to check out the same high-grade blog posts by you later on as well. In truth, your creative writing abilities has motivated me to get my own website now !
unblocked games
friv4school |
friv 4 school
unblocked games
tetris games
monster high games

thị hậu nguyễn said...

Thank you very much for your post, it makes us have more and more discs in our life, So kind for you, I also hope you will make more and more excellent post and let’s more and more talk, thank you very much, dear.
happy wheels
super mario bros
pacman
agario