Monday, November 24, 2008

...a BIRD can fly, but a FLY can't bird...

ha ha ha apa punya tajuk tu Taj??? just to relate with the pic below & teringat sorang kawan punya tagline kat email dia, suka beno dengan tagline tu......he he he sori bro. Fyi, the pic was taken just after the rain stopped 1 hour before Maghrib (in front of our house). The birds seem to enjoy "lepaking" and singing unknown songs (may be nasyid, may be lagu Amy Search -- Kita Nyanyi Selepas Hujan, but surely not Linkin Park's..)
.
Inilah rutin burung-burung tu setiap kali lepas hujan petang, depa akan lepak kat wayar kabel letrik tu...RIUH....sampai Hanif tanya -- kenapa burung-burung tu tak kena KAREN bila diaorang tenggek kat situ??? Saya jawab (not so sure) -- pasal dia tenggek kat satu wayar je, kalau depa bergayut dua kabel, mau mati burung-burung tu kena karen...Hanif cepat tanya balik -- kalau kita bergayut kat satu wayar je tu, boleh ke? (Memang saya tak pasti) -- ntah la yek....
.
O ye, dah terblog bab KAREN ni, tiba-tiba saya teringat seorang kawan satu batch di U dulu, kami semua panggil dia -- Haji Karen (...Ya Allah, saya lupa nama sebenar dia!!!). Dia suka dengan electrical/electronic gadgets dan cekap tentang hal itu (tu yang dapat gelaran). Dia dah pun meninggal lama lepas grad 14 tahun dulu. Al-Fatihah untuknya. Moga Allah cucuri rahmat ke atas roh kawan kami ini, Amin.

7 comments:

Anonymous said...

namanya klau tk silap nizam a.k.a hj karen. asal kelantan/terengganu

amy said...

lawak gak title tu..

tajudin said...

> ye, lebih kurang gitu ler, memang tak ingat...

>> amy, kat mana yang lawak tu...

RHisham said...

burung menyanyi carik teman tu.
then teman tak datang.
tu yang pakat dok kat kabel letrik ramai2 tu. suicide...

tajudin said...

ha ha ha kira-kira macam petik gitar main tepi tembok la kan...

Abdul Rahim Zakaria said...

woi hang!! haritu aku tanya hang pasal blog, hg buat sombong...kedekut ilmu. la ni aku dah buat dah satu, hang p la jalan2 kat situ... http://pantasjujur.blogspot.com , leave la comment sket, aku baru lagi dlm dunia blogging ni, kesian aku, sapa pun x comment lagi.

Oh ya teringat aku Sharif Nasi Kandaq kat Gelugur, hg mesti meleleh air liur...duduk jauh x merase le. Hari tu aku try sekali, peh, rasa x berubah langsung, macam dulu2 gak. Satgi aku nk p lagi , bawa family pusing USM pass tu kena Sharif Nasi kandar, x sabor dah ni

Rahim
http://pantasjujur.blogspot.com
Sunday 30/11/2008 10.30 AM
Bandar Puteri Jaya, Sg Petani

tajudin said...

abang rahim kajai, kawan dah citer habis hari tu camana nak memblog, mu lepas dapat ilmu...wah...sonyap jo...tetiba je terus siap blog.

baguih baguih

kalau kawan g penang, belanja pekena nasi kandaq orait