Thursday, November 27, 2008

nak curi kereta & tak berbau

Nak curi kereta?
bukan bukan bukan... (blog ni tak mengajor bende bukan bukan tu..)
.
gambar 3 keping bawah ni bukan gambar nak mencuri kereta, tapi kawan saya ni tertinggal kunci kereta dia kat dalam tu, kereta pulak terkunci. ini ialah kereta proton saga iswara. kacang je...
.
a. mula-mula cabut (ye cabut je...tanggalkan) getah pelapik tepi tingkap tu.

b. ambik pembaris 12" kasi jolok besi/plastik yang lock pintu tu...
c. dah OK, boleh bukak. kasi letak betulkanlah semua pelapik-pelapik tu...boleh le ambik kunci tu. lain kali kalau kunci tertinggal dalam tu, jangan panik... buat macam biasa je...apa yang penting, cepat-cepat cari pembaris 12"

---
Malang memang tak berbau.
Gambar bawah ni ialah gambar kereta kawan saya (Proton Waja) menghentam besi/rel penghadang tepi hi-way dalam perjalanan tengahari dari Tanjung Malim ke Shah Alam pada kelajuan 100km/j. Sebabnya - terlelap cuma sebentar SEKELIP MATA.
.
Rim (alloy) depan tu siap terkoyak....!!! Alhamdulillah, semua dalam kereta OK.


Pesanan kepada diri dan semua pemandu (terutama yang baru dapat lesen) hati-hati di jalanraya, kalau mengantuk, pi R&R PLUS dan rehat. Khidmat pesanan awam ini dibawa khas oleh.. (ooii cikudin, dah la tu...)
(jangan lupa, lawat juga >>> http://www.panducermat.org.my/ )

7 comments:

aaapit said...

Fuh!!nasib baik..Alhamdullillah smua selamat..

tajudin said...

tak boleh ketuk...kena ganti.. alloy rim pun kena ganti

RHisham said...

spare part keta bleh ganti Bro...
Spare part badan?
Nyawa?
mintak jauh lah. malang tak berbau.

the deint said...

salam...i'm back.
after the spm war...hahaha...XD
em,semacam jek tips tu...
tapi ley gne r...
since jap lagi deint nak daftar amik lesen keta!!!!! hahahaha...
sdey la tinggalkan skul..-_____-

tajudin said...

> ye, minta dilindungiNya.(kalau ditakdirkan malang tu berbau, mu suka bau busuk ke atau bau wangi...)

>> salam, yo, apa macam??? boleh score habis-habisan tak? biasalah sedih - nak wat camana, kalau tak tinggalkan sekolah, camana nak gerak ke depan... takkan nak duduk situ je...

RHisham said...

-malang berbau? busuk @ wangi? of coz lah busuk Bro. kalu wangi semua nak amik bau malang. tak ker nayer tuh. klu busuk semua tanak.

-Jgn skor abis - abisan. kalu dah abis, takder lagi lah skor. gurau jer tuh.

tajudin said...

> bau wangi pun bes sham oiii, macam bau jembalang nak mari gitu...

>> the deint, rsham tu, u punya senior... brapa tahun? he he he