Wednesday, November 19, 2008

...errr...U suka korek HIDUNG ke atau korek TELINGA...??


Seorang pemuda (balak, cowok) pi keluar dating (first date) dengan seorang wanita anggun lagi ayu (minah, cewek, awek).
.
Mereka terus ke taman bunga dan duduk di satu bangku yang jauh dari orangramai. Oleh kerana first date, awek tu malu-malu sikit. Pemuda tu asyik senyum je dan tengok puas-puas wajah ayu girlfren nya. Bangga la konon. Tapi nak jadi cerita, akhirnya mata bertentang mata. Cewek dan cowok tatap wajah antara satu sama lain.
.
Tiba-tiba awek tu tanya balak >>> boleh i tanya skit.
.
Balak >>> Musti la bulih....
.
Awek >>> U suka korek idung ke korek telinga...???
.
Balak >>> (dalam hatinya -- ni mesti awek aku nak uji tahap kejujuran aku ni...)
.
Awek dengan suara manja >>> jawab la, U suka korek yang mana? Idung ke telinga?
.
Balak >>> ....errr...i suka sangat korek idung...
.
Awek >>> betul ke?
.
Balak >>> betul... sumpah...!!!
.
Awek (naik angin) >>> kita baru first date, U dah tipu I idup-idup...kalau macam tu, kita putus setakat ni sahaja.
.
Balak (terpinga-pinga) >>> kenapa, kenapa? I tak tipu, I memang suka korek idung...
.
Awek >>> kalau macam tu, cuba U korek idung U sekarang...!!!
.
Balak tu pun apalagi -- terus je korek hidung - dan dapat lah dia 2 biji "bijih besi" dalam dua-dua lubang hidung nya, dah terjuih nak terkeluar pun....sabor je la..
.
.
.
Moral : (i) jangan cuba-cuba tipu orang pompuan.... (ii) nak jumpa orang tu, bersih-bersihkanlah mana yang patut.

7 comments:

amy said...

ha ha ha ini kira kategori lawak apa agaknya ye?

RHisham said...

aku igt awek tu suruh korek spesel nyer 'lubang'.

aaapit said...

kecoh!!!sy dah cleanup evelithing..tp tkdak yg sangkut pun..cmna nih??maybe bleh bg idea..hehe

Anonymous said...

boleh bagi nama siapa balak tu? tu gambar hidung tu gambar hidung balak yang diceritakan ke.......

tajudin said...

> ntah la, tak tau kategori apa yang ada. lightweight kot.

>> ko ni tak sudah-sudah korek lubang tu... susah gak jadi orang dalam pantang ni, kan?

>>> mesti ada orang sabotaj tu... cuba ingat-ingat...

>>>> ishhh, mana boleh expose nama.

RHisham said...

lubang hapernyer Bro Din.
dah lepas dah tempoh 'gencatan senjata.'
sekarang ni dalam training balik. nak masuk medan perang.hihihhiii. Pit!!! Sabaq noooo....

tajudin said...

kira macam kursus peralihan la kan...