Friday, November 7, 2008

i'm BEAUTIFUL no matter WHAT THEY SAY....!!!

just came back from Terengganu....Terengganu (esp. KT) is currently jam-packed with buses and tourist -- tengah sibuk pasal kuda (horse) event for 2 weekends in a row -- Kuda Sokmo (last week - ada pertandingan kuda cantik, kuda comel, kuda berhias he he he) & FEI 2008 (Kuda Endurance).. .

Am not going to elaborate on horses. Now, EXAM time (as promised in my last post before Terengganu tour).

Question #1 --- (see pic below) --- cuba teka, itu kaki apa?

(a) kaki kuda (b) kaki unta (c) kaki lembu (d) kaki keldai


Boleh jawab ke idak?
.
.
Ishhh, itu lah kaki lembu...kaki lembu ada peminatnya yang tersendiri (telah siap dibooking sebelum lembu disembelih). Kira macam KELAB Peminat Kaki Lembu (Kaki Lembu Fan Club -- KLFC).. Ianya elok dibuat sup. Sup Kaki Lembu. Macam Sup Gearbox.
.
Harga - kira sebatang (satu kaki) RM17...!!! Kalau ambik 4 batang (seekor lembu) = RM60 je (diskaun).
.
.
Question #2 - Apa kebaikan sup kaki lembu?
Question #3 - Selain sup, apa lagi yang boleh dibuat dengan kaki lembu ni (ada orang Terengganu tak, cepat le jawab...)






4 comments:

Anonymous said...

kudin, mana aci nih..
bagi lecture pasal kuda, tapi keluar soalan pasal lembu.

nih kira dah kuar tajuk tau.
kalau buat JPU,kira xmasuk syllabus la lbh kurang ..hehe

ah,cepat,bagi je la jwpn dia..

tajudin said...

he he camana boleh keluar tajuk tu ye...

tapi sebenarnya jawapan pun tak lari, masih OK jugak.. lembu dengan kuda bukan jauh beza, dua-dua herbivor. yang beza satu lari laju, satu lagi tengok je orang lain lari...

RHisham said...

kaki lembu mmg wat sop jer sedap.
lain tak sedap.
sop gear kaki lembu mmg sedap.
lps sum2 dia di isap,
darah naik menyirap.
silap2 bleh jatuh tertiarap.

tajudin said...

sham

orang suruh makan daging lembu, dia makan sum sum je...