Friday, October 10, 2008

ayat-ayat CINTA @ TV3


TV3 siarkan Filem/Drama berkenaan cinta/Islam/kehidupan/etc -- ayat-ayat CINTA -- yang cemerlang jalan ceritanya.....kami tengok duduk anak-beranak (dan penuh soaljawab sesi penerangan...baru je habis) Ayat-ayat CINTA memperjelaskan Islam adalah agama yang ADIL, setiap usaha/amalan perlulah dilandaskan dengan SABAR & IKHLAS, dan ingat bahawa kita cuma merancang tetapi sebaik-baik perancang dan penentu ialah ALLAH s.w.t. Rangkuman filem yang digarap dengan baik dalam memperjelas ISLAM dengan jalan cerita yang mudah (tiada flashback).

Kalau tak drama asyik cerita nak rebut harta, bunuh-bunuh, umpat-umpat, pukul belasah, dengki-dengki, cerita hantu, ntah haper haper (naik takut nak tengok)...
--
--
--
UPDATE sat 11/10 9.32pm -- ada orang hantar lagu/link
Ayat-Ayat Cinta - Rossa
Desir pasir di padang tandus
Segar sang pemikiran hati
Terkisah ku di antara
Cinta yang rumit
Bila keyakinanku datang
Kasih bukan sekedar cinta
Pengorbanan cinta yang agung
Kupertaruhkan
Maafkan bila ku tak sempurna
Cinta ini tak mungkin ku cegah
Ayat-ayat cinta bercerita
Cintaku padamu
Bila bahagia mulai menyentuh
Seakan ku bisa hidup lebih lama
Namun harus kutinggalkan cinta
Ketika ku bersujud

Filem - Ayat Ayat Cinta - Video/Lagu/Link klik SINI
p/s thank you.

8 comments:

RHisham said...

kawan tak tengok la malam tadi. ader siaran ulangan ker x???

tajudin said...

mau siaran ulangan? itu kena tanya Datuk Farid la ye...kalau dia OK, musti ada ulangan punya..

yensetapak said...

setuju, jln cerita filem bagus.

TV3 mungkin boleh adakan siaran ulangan if Datuk Farid pun belum tenguk...............

tajudin said...

yen, Datuk Farid ada CD la... apahal dia nak ngadap TV je...

the deint said...

argh...ayat2 cinta!!!!!!!!!
luv it very much..
tapi time show kat tv3,x dpt tgk coz ada malam tautan kasih kat skul...huhu!!!!! sdey...xpe nnt after spm nak tgk..hehe!

tajudin said...

ribut? teruk ke ribut.

tengok lah kat CD (ada agaknya kot...not sure)

Zaky Zakaria said...

Memang cayalah cerita dia...

Tapi kalau nengok ngan org rumah, bule kena cubit peha aku... especially bab isteri pertama 'arah' suami dia utk bernikah satu lagi tu...

tajudin said...

he he teruk ke peha kena cubit? lepas tu si suami lepas kena arah suruh kawin, buat-buat blur tercengang-cengang....

filem ayat-ayat cinta ni, kenalah tengok suami isteri...yang baik jadi teladan, yang buruk pula cuba-cuba diperbaiki...