Friday, October 10, 2008

Congrats Shah Rukh Khan (SRK) on Datukship...!!!

Adalah elok kita semua ucapi setinggi-tinggi congratulasi kepada mereka yang dianugerahi darjah tertinggi negeri.

The same goes to SRK on being conferred DATUKSHIP (Malacca) by Yang Dipertua Negeri Melaka in conjunction with his 70th birthday tomorrow.
.
Congrats Yang Berbahagia Datuk Shah Rukh Khan.

13 comments:

RHisham said...

betul ker ni??? aper jadah gi bagi kat SRK. ramai lagi artis kat Malaysia neh...

Anonymous said...

sorry kalau salah teka, tapi bunyi ayat macam anggur masam?

tajudin said...

> itu ana tarak mau campurlah incik, anta kena tanya sama itu bagi punya worang.

>> anggur masam ana tarak tau, tapi ana memang ada semai/jual anak pokok anggur, manis punya anggur. nanti ana blog lain kali ye...

aaapit said...

kalo pangkat dlm msia nih susah nak dpt mcm "sir" kan baguih..msti org lagi bertungkuih lumuih keja..

Anonymous said...

din, bunyi posting mcm tk ikhlas nak ucap congrats, betul tk?

tajudin said...

> memang anugerah ini perlu dihadkan, seperti dalam pertanian, bila berlaku lambakan barangan, harga pun akan jatuh/hilang....

>> iye ke?

yensetapak said...

hai ntahlah, wa pun tak tu nak ckap aper.

tajudin said...

jangan cakap, tulis je apa yang patut...

RHisham said...

>aku dah paham setelah aku baca kat blog husin lempoyang. Nak tau lebih lanjut korang gi lah kat blog husin lempoyang.
>>ckit lagi Inul Daratista pun akan dapat Title Dato' aka Dato' Gelek. Kuikuikui... Saper bagi? Lu pk ah ramai - ramai...

tajudin said...

rezeki depa nak dapat Datuk.

sham, kalau orang bagi LATUK kat ko nak tak?

RHisham said...

dari LATUK baik aku HATUK jer.

RHisham said...

>PENGURNIAAN Darjah Mulia Seri Melaka (DMSM) yang membawa gelaran Datuk kepada bintang Bollywood, Shah Rukh Khan, menerima kritikan pedas daripada Datuk Seri Abdul Ghapur Salleh (BN-Kalabakan) yang menganggapnya sesuatu yang memalukan negara.
>>Patut ker di tarik balik. Klu tarik balik, lagi memalukan negara.
>>>terlajak kereta, bleh gostand. terlajak kata, terpaksa la kota.

tajudin said...

> negara demokrasi, saper-saper boleh krtik

>> dah nak bagi tu, bagi je la... apa pulak main tarik tarik.. buru siku...

>>> setuju.