Thursday, October 23, 2008

food testing - cubalah - pasti tak mengecewakan

cuba try test uji.

Sup berherba (10 herba?) tahap DUNIA... lupa harga lebih kurang RM12/mangkuk besar -- elok sangat dimakan petang khamis oleh kaum ibu dan kaum bapa... Start bisnis petang sampai habis...

Kat mana? Lorong Ara Kiri 3 Depan SA Marakech, Bangsar.... pehhh makan masa hujan pun berpeluh....


Nasi Lemak Tanglin - kat Hospital Tanglin, Bukit Aman...
Nasi Bariani Mohd Shah di Batu Pahat Johor depan Hospital Swasta (lupa pulak namanya) just before jambatan ke Bandar Batu Pahat (kalau dari Muar)...

Jangan lambat sangat mai, pukul 2 petang dah tinggal sisa lah alamatnya...

Mee Rojak -- Capital Cafe -- Depan Sogo, Jalan Tuanku Abdul Rahman (TAR) KL


Rojak Petis -- mana lagi, kat Muar le... kat Tanjung Emas. Rojak Petis elok di makan dengan cendol bukannya ABC.


Sup kampung kawah (hanya waktu makan tengahari) - di Masjid Subang Airport, kalau dari Federal Hi-way hala ke Subang Airport, roundabout ambik jam 3, masuk lorong tu 100m jumpa lah warong ni...
.
Elok dimakan bersama ikan bakar + cecah kuah asam....tu je lauk yang ada...(he he he)
.
Hari Jumaat jangan cuba datang makan lunch kat sini...terlampau sesak...


Ikan bakar -- macam-macam ikan bakar -- belakang Istana Kuala Lumpur (jalan apa ye...? Bellamy?)

Mee udang tahap gaban --- SEDAAAPPP --kat Juru Penang, kalau dari KL, keluar ke Auto-City, simpang kiri, balas kiri, lebih kurang 8 km dari simpang tu, tanya orang, mana mee udang yang sedap...saya syorkan yang ini (dia buat bawah rumah -- rumah tinggi, jangan ingat macam main pondok-pondok pulak)
.
Kena selak udang baru nampak mee, satu pinggan ada dalam 10 ekor udang besar dalam gambar tu...rega dalam RM10/pinggan...


Asam pedas yang tiada tandingan adalah di Parit Jawa, Muar. Macam-macam jenis ikan boleh dipilih, fresh baru naik dari laut (al-maklumlah tepi laut...)

Cendol tersohor -- cendol Taiping, jalan stesen keretapi tu...


Nasi Kandar -kalau kat KL ni pi lah Pelita. Tapi kalau pi Penang, apa kata try LINE CLEAR...(tengah-tengah George Town).
.
OK, Cukup le dulu, pi try dulu...



5 comments:

aaapit said...

haisyoo...lama tk p pekena nasik kandaq line clear nih....masa keja penang dulu slalu jugak..tp sori aa cikudin..sy bkn antu nasik kandaq..hehe

PENDEKAR said...

Cendol pulut.......cendol pulut...... memang aku suke......

tajudin said...

> kami dulu kerap ke sana, tapi la ni dah tak clear

>> cendol tapai lagi sedap bro...

RHisham said...

ondaway balik muo ker bro? sempat lg singgah byk tempat ye. sori bro, tak dapat join la mega raya samurian.

tajudin said...

setiap kali makan ambik gambar -- tu yang jadi gambar jalan-jalan cari makan...