Saturday, October 25, 2008

Khidmat Pesanan Awam

I’ve one friendly message to those who take Light Rail Transit System -- LRT (including KTM Komuter and KL Monorel) as their mode of transport from one point to another. Please, kindly shave your armpit hair before choosing/taking LRT. Make it compulsory. The management of LRT shall not allow those with armpit hair (or longer than requirement) to aboard LRT.
---
Translation – Malay/Jawa/Bugis/Banjar (asal boleh faham)
---
Bang/Akak yang naik LRT, korang cukur/cabut le bulu ketiak tu sikit ye…Tapi kalau terlupa (dah busy manjang) atau tak sangka terpaksa naik LRT atau tak perasan bulu ketiak dah panjang, tolong le jangan guna tali gayut dalam LRT tu, pegang je tiang besi tu atau sandar je kat tepi dinding (tapi hati-hati jangan sampai tersungkur).
.
Thank you & Terimakasih.

6 comments:

RHisham said...

hahahahaha. tekencing gua baca citer neh. ni mesti bro din ader pengalaman nih.

aaapit said...

alah..tkpalah..dah tk sempat..skit2 lebih2 kurang2..kali nih sy tk setuju cikudin...hahaha

tajudin said...

sham, pi cebok....

kita blog pun ikut pengalaman, kalau tak, mana nak dapat pengajaran.

tajudin said...

aaapit, kalau lebih kurang macam bulu kucing kampung tu, boleh la terima.

ni kalau dah macam... (macam apa tek? jenuh nak pikior...he he he)taka larat den, kena naik LRT masa peak, orang semua tengok, dia buat dekkkkk je...baik je gayut...

RHisham said...

klu dah armpit hair cam hair kat atas kapla.... mmg ke parit la. aaapit tak setuju? naper pit?

tajudin said...

parit tu kalau kat tepi jalan... kalau dah kat tepi rel?